Pályázatok

 

 

 Külpiaci megjelenés a Vertex Bútor Kft.-nél


A projekt alapadatai:

  • Kedvezményezett: VERTEX BÚTOR Bútoripari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Projekt azonosító: GINOP-1.3.1-15-2016-00352
  • Igényelt támogatás: 19 102 228 Ft
  • Támogatás mértéke: 50,00 %
  • A projekt költségvetése: 38 204 457 Ft
  • Projekt befejezés dátuma: 2017.10.19.

 

A projekt bemutatása:

A projekt keretei között a Vertex Bútor Kft. a 2016-os év folyamán 3 db bútoripari kiállításon és 2 db árubemutatón vett részt a saját gyártású bútorraival. Ezen bútoripari szakkiállítások Bécsben, Bukarestben, valamint a németországi Bad Salzuflenben kerültek megrendezésre, mely mellett a vállalkozás önálló árubemutatón vett részt New York-ban és Tel-Aviv-ban. A kiállításoknak és az árubemutatókon való részt vétel révén a vállalkozás tovább erősíthette a már meglévő kapcsolati hálóját, valamint sikeresen tovább bővítette, azon országok területén, ahol már ugyan jelen volt termékeivel, de jelenléte nem volt meghatározó, mely a projekt megvalósításával, viszont már nem mondható el. A fentieken túl a Vertex Bútor Kft. az európai uniós forrás segítségével sikeresen fejlesztette a már meglévő honlapját, valamint egy piackutatás keretei között megismerhette az országok bútoripari piacát, mely országok kiállításain és árubemutatóin jelen volt. A honlap fejlesztés révén a Vertex Bútor Kft. honlapja ma már nem csak magyar, hanem angol és német nyelven is elérhető. Ennek köszönhetően a külföldi érdeklődők és ügyfelek számára is könnyen elérhetővé vált a vállalkozás.

 

A projekt megvalósulásának helyszíne:

6345 Nemesnádudvar Határ utca 2. 0300/14/A.

 

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Nemzetgazdasági Minisztérium

Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu 
Infovonal: 06 40 200-617 
Honlap: www.palyazat.gov.hu

 

  

 


 

 

A kedvezményezett neve:

"VERTEX BÚTOR" Bútoripari és Kereskedelmi Kft.

A projekt címe:

Kapacitásbővítés és technológia fejlesztés a Vertex Bútor Kft-nél új eszközök beszerzésével.

A szerződött támogatás összege:

116,4 Millió forint.

A támogatás mértéke:

50 %.

A projekt tartalmának bemutatása:

A Vertex Bútor Kft. fő tevékenysége konyhabútor gyártás. A vállalkozás filozófiája, hogy minőségi konyha és fürdőszoba bútorok előállításával a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban részesítse partnereit. A vállalkozás a hazai és a környező országok piacainak jelentős részét ellátja minőségi, hazai gyártású termékekkel.

 

A fejlesztés célja a tevékenységhez kapcsolódó, új termelő eszközök beszerzése volt. A 116,4 millió forint európai uniós támogatás segítségével a projekt keretében beszerzésre került egy Homag Optimat KAL326/C típusú kétoldalas élzáró gép, egy BHX500 típusú CNC vezérelt alsó és felső elrendezésű megmunkáló központ és egy Altendorf WA 80X típusú körfűrész. A beszerzett gépek mellett a porelszívási kapacitások is bővítésre kerültek egy nagy teljesítményű por és forgácselszívó rendszer kiépítésével.

 

A beszerzett eszközök a legmodernebb technológiát képviselik mind a teljesítmény, mind a minőség, mind pedig a vezérlés tekintetében. Az új eszközök lehetővé teszik a jelenlegi termékkínálat minőségének további javítását, a gyártási folyamat felgyorsítását, a kapacitások bővítését, a piacok megtartását.

 

A fejlesztés eredményeként sikerült a termelési folyamatot innovatív módon megújítani. A projekt segítségével korszerűsödött a vállalkozás gépi infrastruktúrája, növekedett a hatékonysága, javult a versenyképessége. A projekt hozzájárult a vállalkozás kapacitásainak bővítéséhez, az export arányának növeléséhez.

A projekt befejezési dátuma:

2016.12.08.

A projekt azonosító száma:

GINOP-1.2.1-15-2015-00745

 


               

                                                               Hibás tartalom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„ESZKÖZBESZERZÉS A VERTEX BÚTOR KFT-NÉL”


"VERTEX BÚTOR" Bútoripari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság nemesnádudvari telephelyén egy élzáró gépet, egy függőleges CNC megmunkáló központot és egy lapszabász gépet vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 48,24 millió forintos támogatás segítségével.

 

A társaságot 2004-ben alapították bútoripari szakemberek a konyhabútor gyártás terén szerzett szakértelmükkel kiszolgálják a dél-alföldi régióban jelentkező magas szintű piaci igényeket.

 

Fejlesztésünk célja volt a versenyképességünk javítása a nagyobb hozzáadott érték tartalmú termékek gyártása területén. A termékek széles választékával és a testre szabott szolgáltatásainkkal elnyertük a megrendelők bizalmát, amit leginkább a folyamatosan növekvő megrendelés-állományunk tükröz. A társaságunk termékfejlesztési stratégiája során kiemelt figyelmet fordítunk a piacon jelentkező megrendelői igényekre.

 

A projekt keretében egy Homag Ambition 2474 élzáró berendezést, egy WEEKE BHX 055 függőleges CNC megmunkáló központot és egy Holzma HPL300/43/22 szorítógerendás lapszabász gépet szerzett be. A gépeket a gyártási kapacitások növelése érdekében helyezte üzembe a társaság. A berendezések a termékek megmunkálására fordított időt közel 80%-al csökkentik a hagyományos gépekkel szemben, valamint 2-3 hagyományos technológia munkáját végzik egy gyártási fázisban, ami növeli a hatékonyságot. A kapacitásbővülésnek köszönhetően növekedni fog a külföldi piacok a részvételünk.

 

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a társaságunk napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

 

A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök hozzájárulnak, hogy a társaság a piac szignifikáns szereplője legyen, ezáltal növekszik értékesítés modernizációja. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot versenyképességének javításához és a bevételeinek növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, több mint 48 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

 

Támogatás mértéke: 50%

 

Projekt befejezése: 2015.12.22.

 

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-14-2014-00225