Pályázatok

 


VERTEX BÚTOR KFT VERSENYKÉPESSÉGÉNEK

NÖVELÉSE ADAPTÍV TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ RÉVÉN


A projekt alapadatai:

 • Kedvezményezett neve: Vertex Bútor Kft
 • Projekt azonosító: GINOP-2.1.8-17-2018-01955
 • Projekt címe: Vertex Bútor Kft. versenyképességének növelése technológiai innováció révén
 • Igényelt támogatás: 15 000 000 Ft
 • Támogatás mértéke: 49,35%
 • A projekt költségvetése: 30 394 145 Ft
 • Projekt tervezett befejezése: 2018.09.26.

 

A projekt bemutatása:

Vállalkozásunk folyamatosan bővíti eszközparkját és alkalmazkodik a kor technológiai elvárásaihoz, jelen projekt keretében is ezen elv mentén kívánjuk fejleszteni gyártási folyamatainkat. A projekt keretében beszerzésre kerül 1 db CNC fúró tiplibelövő gép, mely alkalmas CNC automata üzemmódú termelésre. Innovatív új technológia beszerzésével lehetőségünk lesz új technológiával készült termékek előállítására, (excenteres vasalattal készült lapraszerelt bútor). A fúró, tiplizőgép, megszünteti a kézi munkából adódó minőségi hibákat, az automatizáltságának köszönhetően a gép egyszerre képes század milliméter pontos furatokat készíteni, melyeket ugyanabban a munkafolyamatban képes tiplizni is. Jelen projekt megvalósítás révén magasabb minőségű gyártás valósul meg az eszköz beszerzésével.

 

 A projekt megvalósulásának helyszíne:

6345 Nemesnádudvar, Határ u . 2. 300/63/A  hrsz.

 

 

 Külpiaci megjelenés a Vertex Bútor Kft.-nél

 

A projekt alapadatai:

 • Kedvezményezett: VERTEX BÚTOR Bútoripari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
 • Projekt azonosító: GINOP-1.3.1-15-2016-00352
 • Igényelt támogatás: 19 102 228 Ft
 • Támogatás mértéke: 50,00 %
 • A projekt költségvetése: 38 204 457 Ft
 • Projekt befejezés dátuma: 2017.10.19.


A projekt bemutatása:

A projekt keretei között a Vertex Bútor Kft. a 2016-os év folyamán 3 db bútoripari kiállításon és 2 db árubemutatón vett részt a saját gyártású bútorraival. Ezen bútoripari szakkiállítások Bécsben, Bukarestben, valamint a németországi Bad Salzuflenben kerültek megrendezésre, mely mellett a vállalkozás önálló árubemutatón vett részt New York-ban és Tel-Aviv-ban. A kiállításoknak és az árubemutatókon való részt vétel révén a vállalkozás tovább erősíthette a már meglévő kapcsolati hálóját, valamint sikeresen tovább bővítette, azon országok területén, ahol már ugyan jelen volt termékeivel, de jelenléte nem volt meghatározó, mely a projekt megvalósításával, viszont már nem mondható el. A fentieken túl a Vertex Bútor Kft. az európai uniós forrás segítségével sikeresen fejlesztette a már meglévő honlapját, valamint egy piackutatás keretei között megismerhette az országok bútoripari piacát, mely országok kiállításain és árubemutatóin jelen volt. A honlap fejlesztés révén a Vertex Bútor Kft. honlapja ma már nem csak magyar, hanem angol és német nyelven is elérhető. Ennek köszönhetően a külföldi érdeklődők és ügyfelek számára is könnyen elérhetővé vált a vállalkozás.

 

A projekt megvalósulásának helyszíne:

6345 Nemesnádudvar Határ utca 2. 0300/14/A.

 

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Nemzetgazdasági Minisztérium

Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu 
Infovonal: 06 40 200-617 
Honlap: www.palyazat.gov.hu

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

A kedvezményezett neve:

"VERTEX BÚTOR" Bútoripari és Kereskedelmi Kft.

A projekt címe:

Kapacitásbővítés és technológia fejlesztés a Vertex Bútor Kft-nél új eszközök beszerzésével.


A szerződött támogatás összege: 116,4 Millió forint.

A támogatás mértéke: 50 %.

A projekt tartalmának bemutatása:

A Vertex Bútor Kft. fő tevékenysége konyhabútor gyártás. A vállalkozás filozófiája, hogy minőségi konyha és fürdőszoba bútorok előállításával a legmagasabb színvonalú kiszolgálásban részesítse partnereit. A vállalkozás a hazai és a környező országok piacainak jelentős részét ellátja minőségi, hazai gyártású termékekkel.

A fejlesztés célja a tevékenységhez kapcsolódó, új termelő eszközök beszerzése volt. A 116,4 millió forint európai uniós támogatás segítségével a projekt keretében beszerzésre került egy Homag Optimat KAL326/C típusú kétoldalas élzáró gép, egy BHX500 típusú CNC vezérelt alsó és felső elrendezésű megmunkáló központ és egy Altendorf WA 80X típusú körfűrész. A beszerzett gépek mellett a porelszívási kapacitások is bővítésre kerültek egy nagy teljesítményű por és forgácselszívó rendszer kiépítésével.

A beszerzett eszközök a legmodernebb technológiát képviselik mind a teljesítmény, mind a minőség, mind pedig a vezérlés tekintetében. Az új eszközök lehetővé teszik a jelenlegi termékkínálat minőségének további javítását, a gyártási folyamat felgyorsítását, a kapacitások bővítését, a piacok megtartását.

A fejlesztés eredményeként sikerült a termelési folyamatot innovatív módon megújítani. A projekt segítségével korszerűsödött a vállalkozás gépi infrastruktúrája, növekedett a hatékonysága, javult a versenyképessége. A projekt hozzájárult a vállalkozás kapacitásainak bővítéséhez, az export arányának növeléséhez.

A projekt befejezési dátuma: 2016.12.08.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00745

 

 

 


 

               

                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„ESZKÖZBESZERZÉS A VERTEX BÚTOR KFT-NÉL”


"VERTEX BÚTOR" Bútoripari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság nemesnádudvari telephelyén egy élzáró gépet, egy függőleges CNC megmunkáló központot és egy lapszabász gépet vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 48,24 millió forintos támogatás segítségével.

A társaságot 2004-ben alapították bútoripari szakemberek a konyhabútor gyártás terén szerzett szakértelmükkel kiszolgálják a dél-alföldi régióban jelentkező magas szintű piaci igényeket.

Fejlesztésünk célja volt a versenyképességünk javítása a nagyobb hozzáadott érték tartalmú termékek gyártása területén. A termékek széles választékával és a testre szabott szolgáltatásainkkal elnyertük a megrendelők bizalmát, amit leginkább a folyamatosan növekvő megrendelés-állományunk tükröz. A társaságunk termékfejlesztési stratégiája során kiemelt figyelmet fordítunk a piacon jelentkező megrendelői igényekre.

A projekt keretében egy Homag Ambition 2474 élzáró berendezést, egy WEEKE BHX 055 függőleges CNC megmunkáló központot és egy Holzma HPL300/43/22 szorítógerendás lapszabász gépet szerzett be. A gépeket a gyártási kapacitások növelése érdekében helyezte üzembe a társaság. A berendezések a termékek megmunkálására fordított időt közel 80%-al csökkentik a hagyományos gépekkel szemben, valamint 2-3 hagyományos technológia munkáját végzik egy gyártási fázisban, ami növeli a hatékonyságot. A kapacitásbővülésnek köszönhetően növekedni fog a külföldi piacok a részvételünk.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a társaságunk napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök hozzájárulnak, hogy a társaság a piac szignifikáns szereplője legyen, ezáltal növekszik értékesítés modernizációja. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot versenyképességének javításához és a bevételeinek növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, több mint 48 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

Támogatás mértéke: 50%

Projekt befejezése: 2015.12.22.

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-14-2014-00225